Διαχείριση σωματικού βάρους

Η διαχείριση σωματικού βάρους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Με τη βοήθεια της συμβουλευτικής ψυχολογίας, του ιατρικού και διατροφικού ιστορικού και της διατροφικής εκπαίδευσης γίνεται η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και μίας υγειούς σχέσης με το φαγητό.

Κλινική διατροφή

Το γραφείο παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής σε άτομα με παθολογικές καταστάσεις. Επιπλέον, παρέχει διατροφική υποστήριξη σε άτομα συγκεκριμένων ομάδων όπως στις εγκύους και στα παιδιά. Στην πρώτη συνεδρία είναι σημαντικό να υπάρχουν πρόσφατες εξετάσεις αίματος ώστε το πρόγραμμα διατροφής να στοχεύσει σε τυχόν ελλείψεις και σε συγεκριμένες παθολογικές καταστάσεις.

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Η σωματική και η ψυχική υγεία συνδέονται άμεσα. Η συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό καθορίζει τον οργανισμό μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία και η ορθορεξία) αποτελούν ψυχικές διαταραχές και αφορούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ο συνδυασμός της διατροφικής εκπαίδευσης και της ψυχολογικής υποστήριξης μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διαταραγμένης σχέσης με το φαγητό και της λανθασμένης εικόνας σώματος.

Ανάλυση σύστασης σώματος

Η ανάλυση σύστασης σώματος στο γραφείο γίνεται με τον προηγμένης τεχνολογίας επαγγελματικό λιπομετρητή MC 780 της Tanita που βασίζεται στην Βιοηλεκτρική Εμπέδιση (BIA). Εξασφαλίζει υψηλή ακρίβεια στα αποτελέσματα με στόχο την εξατομικευμένη διάγνωση.

Η μέτρηση περιλαμβάνει:

– Σωματικό βάρος

– Δείκτης μάζας σώματος

– Ποσοστό λίπους (συνολικά και τμηματικά)

– Μυϊκή μάζα (συνολικά και τμηματικά)

– Οστική μάζα

– Συνολικά υγρά σώματος

– Βασικός μεταβολικός ρυθμός

– Μεταβολική ηλικία

– Σπλαχνικό λίπος

Επιπλέον, η ανάλυση σώματος ολοκληρώνεται με ανθρωπομετρήσεις που συμπεριλαμβάνουν μέτρηση με αναστημόμετρο, μεζούρα και δερματοπτυχόμετρο.

Κατ’οίκον και διαδικτυακές συνεδρίες

Το γραφείο επίσης, αναλαμβάνει κατ’οίκον συνεδρίες σε άτομα με δυσκολία μετακίνησης, όπως και την παρακολούθηση ατόμων τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στον χώρο. Οι συγκεκριμένες συνεδρίες γίνονται μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου κατόπιν ραντεβού και είναι το ίδιο αποτελεσματικές με τις δια ζώσης. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία ζυγαριά οικιακής χρήσης και μία μεζούρα.

iDNA Test Διατροφής

H Διατροφογονιδιωματική εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ γονιδίων και διατροφής σε σχέση με την υγεία.

Το iDNA Test Διατροφής της εταιρείας iDNA Genomics είναι η νέα υπηρεσία του γραφείου και θα μας βοηθήσει:

-Να ελέγξουμε αποτελεσματικότερα το βάρος μας

-Να αποφύγουμε τροφές που μας ενοχλούν

-Να κατανοήσουμε τις διατροφικές μας επιλογές

-Να δούμε πόσο εύκολα ο οργανισμός μας μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες.

Το test γίνεται μία και μοναδική φορά με ένα απλό δείγμα σάλιου στο γραφείο ή στο σπίτι.

Το εξατομικευμένο report που προκύπτει απο την ανάλυση σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής του ατόμου, μας βοηθάει να στοχεύσουμε στις εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις και ως αποτέλεσμα στην καλύτερη υγεία.